28 Haziran 2013 Cuma

Pedro Franco Beşiktaş'ta!

Beşiktaş Kulübü'nün Pedro Camilo Franco ile 5 yllık sözleşme imzalandığı öğrenildi.Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen ve Beşiktaş yönetimin kısa bir zaman içerisinde bu transferi açıklayacağı bildirildi.


Beşiktaş, Günay Güvenç, Gökhan Töre ve Teknik Direktör Slaven Bilic'in ardından Kolombiyalı savunma oyuncusu Pedro Camilo Franco ile resmi sözleşme imzaladı.

Pedro Franco kimdir?

2011 yılında Güney Amerika U20 Şampiyonası'nda en iyi stoper seçilen Franco, aynı yıl dünyanın en önemli turnuvalarından birisi olan ve yalnızca ülkelerin 23 yaş altı takımlarının yer aldığı Toulon Turnuvası'nda da en iyi futbolcu unvanına layık görülmüştü.
Kolombiya'nın Millonarios takımında forma giyen genç stoper, şu ana kadar Millonarios formasıyla 103 karşılaşmada boy gösterdi ve 5 de gole imza attı. Süratli yapısıyla öne çıkan Franco, 1.83'lük boyuna karşın kafa toplarında da çok etkili bir isim.
Stoper mevkiinin yanı sıra ön liberoda da forma giyebilen genç futbolcu kilit oyuncularından birisi olarak gösteriliyor.

Halil Altıntop serbest kaldı!


Trabzonspor, Halil Altıntop ile yollarını ayırdı. Bordo-mavililer, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Halil Altıntop'un sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.


Trabzonspor, Halil Altıntop ile yollarını ayırdı. Bordo-mavililer, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Halil Altıntop'un sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.
Bordo-mavili kulüple yollarını ayırarak bonserivisini eline alan 30 yaşındaki oyuncu, 2 sezon önce Almanya'nın Frankfurt takımından transfer olmuştu.
Trabzonspor forması altında 84 maça çıkan Halil, toplam 16 gol attı. Futbol genel direktörü Ünal Karaman, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, "Karşılıklı olarak bugün sözleşme feshedildi. İki taraf için de hayırlı olsun" dedi.

Samet Aybaba Medical Park Antalyaspor'da


Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı çalıştıran teknik direktör Samet Aybaba, Medical Park Antalyaspor'la anlaşma sağladı. Akşam yapılan ilk görüşmede olumlu adımlar atılırken, bugün yapılacak son görüşmede imzaların atılması bekleniyor.


Geride bıraktığımız sezonda Beşiktaş'ı çalıştıran ve sezon sonunda siyah-beyazlı kulüple yollarını ayıran Samet Aybaba'nın yeni takımı belli oldu.
Medical Park Antalyasporla prensipte anlaşma sağlayan Aybaba, son detayları görüşmek için Antalyasporlu yöneticilerle bugün biraraya gelecek. Bu akşam saatlerinde anlaşmanın resmi olarak açıklanması bekleniyor.
Geçtiğimiz sezonu Mehmet Özdilek yönetiminde 7. sırada noktalayan kırmızı-beyazlı kulüp, teknik direktörlük için Ertuğrul Sağlam ile görüşmelerde bulunmuştu.

12 FARKLI TAKIMI ÇALIŞTIRDISon olarak geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ı çalıştıran Samet Aybaba, siyah beyazlı takım ile çıktığı 38 karşılaşmada 19 galibiyet, 9 mağlubiyet, 10 da beraberlik aldı... Samet Aybaba'nın çalıştırdğı Beşiktaş, geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamladı.

Ersun Yanal Resmen Fenerbahçe'de


Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal'la 1 yıllık sözleşme imzaladığını resmen açıkladı. Yanal, Sarı-lacivertli kulüpten 1 milyon 500 bin dolar alacak.


Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın istifası sonra boşalan teknik direktörlük görevine, Eskişehirspor ile sözleşmesini fesheden Ersun Yanal getirildi.
Tecrübeli teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildiren Sarı-lacivertli kulüp, Yanal'a da 1 milyon 500 bin dolar ücret ödeneceğini bildirdi

Slaven Bilic'in Basın Toplantısı


Beşiktaş'ın 3 yıllık anlaşmaya vardığı Hırvat teknik adam Slaven Bilic, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'inde Futbol Genel Direktörü Önder Özen'inde hazır bulunduğu törende resmi sözleşmeyi imzaladı.


Beşiktaş'ın 3 yıllık anlaşmaya vardığı Hırvat teknik adam Slaven Bilic, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'inde Futbol Genel Direktörü Önder Özen'inde hazır bulunduğu törende resmi sözleşmeyi imzaladı.
Bilic, "Elimizden gelenin en iyisini yaparak, buradaki değerleri, potansiyeli en iyi şekilde kullanarak bir mücadele içine gireceğiz" dedi.
Hırvat teknik direktör, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulundu.
"ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"
Bilic,  Beşiktaş gibi bir takımda çalışma imkanı bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Öncellikle bu harika ülkeye geldiğim, Beşiktaş gibi bir kulüpte çalışma imkanı bulduğum için çok memnunum. Bundan onur duyuyorum. Yarın başlayacak olan yeni sezon hazırlıklarımıza bir an evvel geçmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Taraftarlarımıza şunu vaad ediyorum; elimizden gelenin en iyisini yaparak, buradaki değerleri, potansiyeli en iyi şekilde kullanarak bir mücadele içine gireceğiz. Onların mutlu olabilmesi için elimizden geleni ortaya koyacağız" dedi.

"GENÇ, İDDİALI HIRSLI VE ATEŞLİ BİR TEKNİ ADAM"
ÖZEN: UMARIM BILIC UZUN YILLAR BEŞİKTAŞ'TA ÇALIŞIR

Toplantıda yer alan Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen de Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası deneyimleri olan bir teknik adamla sözleşme imzaladıklarını dile getirerek, "Lokomotiv Moskova'dan ayrıldığı gün aklımıza düşmüştü. Çok iyi biliyorum, ayrılmadan önce Beşiktaş taraftarlarının da kalbine düşmüş bir teknik adamdı. Hem bizim adımıza hem de Slaven Bilic adına doğru bir zaman kesişmesi olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız görüşmeler sonucunda kendisiyle 3 yıllık bir kontrat yaptık.  Benim dileğim, isteğim, daha uzun yıllar Beşiktaş'ta görev yapmasıdır" diye konuştu.
Özen, daha önce yaptığı açıklamalarda iki teknik direktör profilinden söz ettiğini hatırlatarak, "Ya her şeyi başarmış ya da başarma potansiyelini ortaya koymuş genç bir teknik adam diye tarif etmiştim. Bugün karşımızda hem başarmış hem de çok daha fazlasını başarma potansiyelini ortaya koymuş genç, iddialı, hırslı ve ateşli bir teknik adam var. Kendisine 'hoşgeldin' demek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

27 Haziran 2013 Perşembe

Sloven Jokic Bursaspor'da


Bursaspor, Sloven Milli Takımı’nın da formasını giyen 27 yaşındaki sol bek Bojan Jokic ile prensip anlaşmasına vardı.


Bursaspor, Sloven Bojen Jokic ile prensip anlaşmasına vardı.
Kulüpten yapılan açıklamada, "Slovenya Milli Takımı ve İtalya Serie A takımlarından Chievo Verona'nın 27 yaşındaki sol beki Bojan Jokic ile prensipte anlaşmaya varılmıştır. Jokiç, resmi sözleşmeyi imzalamak üzere bu akşam Bursa'ya gelecektir" ifadeleri kullanıldı.

26 Haziran 2013 Çarşamba

Çaykur Rizespor'da 3 transfer


Spor Toto Süper Lig’e uzun bir aradan sonra tekrar yükselen Çaykur Rizespor, dış transferde Ludovic Sylvestre, Tevfik Köse ve Koray Altınay ile 3'er yıllık anlaşma sağladı.


Süper Ligin yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, dış transferde Ludovic Sylvestre, Tevfik Köse ve Koray Altınay ile 3 yıllık anlaşma sağladı.
Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah, yaptığı açıklamada, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Uzun süredir transfer çalışmaları kapsamında görüştüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Tevfik Köse, Almanya'nın Regensburg takımından Koray Atınay ve İngiltere'nin Blackpool FC takımından Ludovic Sylvestre ve takımları ile her konuda anlaşmaya vardık. Futbolcular ile İstanbul'da sağlık kontrollerinin ardından 3'er yıllık sözleşme imzaladık. Bu futbolcuların takıma önemli katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz" dedi.
Ferah, Tevfik Köse'nin farklı yaş gruplarında 78 kez milli formayı giydiğini, Koray Altınay'ın gelecek vaat eden bir yıldız adayı olduğunu, Sylvestre'nin ise kendisini kanıtlayan tecrubeli bir isim olduğunu, transfer çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Yeşil-mavili ekip, daha önce de kaleci Pawelek ile anlaşma sağlamıştı.

Eskişehirspor Yeni Hocası Ertuğrul Sağlam


Yanal'ın yerine Sağlam... Eskişehirspor, Ersun Yanal'dan boşalan teknik direktörlük görevine Ertuğrul Sağlam'ı getirdi. İmza töreni cuma günü saat 19:30'da statta yapılacak.


Eskişehirspor Kulübü, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile anlaştı.
      
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Sağlam ile Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Hoşcan, her zaman Eskişehirspor'a sağlam bir teknik direktör getirmek istediklerini söyledi.
      
Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik adamı siyah-kırmızılı takıma kazandırdıklarını anlatan Hoşcan, "Kendisiyle presipte anlaştık. Cuma günü akşamdan itibaren Ertuğrul Sağlam ve ekibi, Eskişehirspor'un teknik ekibi olarak işe başlayacak. Sağlam için cuma günü saat 19.30'da resmi imza töreni gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

      

"HİÇBİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM"
Sağlam da Eskişehirspor'un yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.
      
Bugüne kadar kendisine teklif yapan bütün kulüplere teşekkür eden Sağlam, "Eskişehirspor'un teklifi gelen kadar hiçbir takımla görüşmedim. Eskişehirspor gibi futbol kültürüne sahip, taraftarı futbola tutkuyla bağlı kendine has bir futbol kültürü olan ve geçmişine bakıldığında Türk futboluna damga vurmuş, çok önemli başarılara imza atmış böyle bir köklü camiada görev yapmanın heyecanını yaşıyorum. İsmimiz Eskişehirspor ile anılmaya başladığı andan itibaren kentteki ve taraftardaki heyecanı ve coşkuyu yakından hissetmeye başladım. Bu coşku ve heyecan beni gelecek adına umutlandırdı. Her konuda anlaştık. Allah kaza bela vermezse cuma günü akşamı coşkulu taraftarımızla tanışmak ve onların önünde imzayı atmak için sözleştik." dedi.

2013-2014 Sezonun da Avrupa'ya kimler gidecek?


UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezaların onanması halinde, Türkiye'den yeni sezonda Avrupa kupalarına katılacak takımlar değişecek. Bu durumda Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ne, Kayserispor ve Kasımpaşa da UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek.


UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesi, Türkiye'nin Avrupa kupalarına yeni sezonda katılacak takımlarının değişmesine neden olabilecek.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tahkim kuruluna ve CAS'a yapacakları itirazlardan sonra cezaları onanırsa, yerlerine Bursaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa mücadele edecek.
İki takım birden ceza alırsa Süper Lig'i 4. bitiren Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda yer alacak.
Ligi 5. bitiren Kayserispor, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek ve mücadelesine Play-off turundan başlayacak. Lig altıncısı Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan itibaren Avrupa Ligi'ne katılabilecek.

Ancak Fenerbahçe'nin cezası onanır ve Beşiktaş'ın cezası kaldırılırsa, Şampiyonlar 3. ön eleme turuna ligi üçüncü bitiren Siyah-beyazlı takım katılacak. Bu durumda Bursaspor UEFA Avrupa Ligi'nde Play-off turundan itibaren mücadele edecek. Kayserispor da 3. ön eleme turuna katılacak ve Kasımpaşa Avrupa'ya gidemeyecek.Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarının kesinleşmesi veya kalkması, Türkiye Kupası ikincisi Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren yer almasına etki etmeyecek.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarının kalkması veya kesinleşmesi, Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmasını etkilemeyecek. Sarı-kırmızılı takım grup aşamasındaki mücadelesine 18 Eylül'den itibaren başlayacak.
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçları 31 Temmuz ve 7 Ağustos'ta yapılacak. UEFA Avrupa Ligi Play-off karşılaşmaları 22 ve 29 Ağustos'ta, 3. ön eleme eleme turu maçları da 1 ve 8 Ağustos'ta, 2. Ön eleme mücadeleleri de 18 ve 25 Temmuz'da oynanacak.

Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenleyecek


Dün açıklama yapması beklenen Fenerbahçe Kulübü, bugün başkan Aziz Yıldırım’ın da katılacağı bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Basın toplantısının bugün saat 15.00’te yapılacağı bildirildi.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerdeki gelişmelerle ilgili sessizliğini bozacak. Sarı-lacivertli kulüpte bugün saat 15:00'te Yıldırım'ın da katılımı ile bir basın toplantısı düzenlenecek ve gelişmeler değerlendirilecek.
Toplantıda ele alınacak konuların başında, UEFA Disiplin Komitesi'nin verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezası var. Ayrıca 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yöneticilik görevlerine tedbir koyması kararının gündeme gelecek.
Öte yandan Fenerbahçe yönetiminde, UEFA'dan gelen men cezasının şaşkınlığını sürüyor. Bunun nedeni Sarı-lacivertliler ceza alırken, Steaua Bükreş Kulübü'ne herhangi bir yaptırım uygulanmaması.
Fenerbahçe yöneticileri ve avukatları, savunma için gittikleri Nyon'da, Rumen Kulübü'nün temsilcileriyle de bir araya gelmişti. Sohbet sırasında Steaua Bükreş Başkanı Becali, kendi dosyalarındaki suçlamaların Fenerbahçe'den çok daha ağır olduğunu, suçüstü ve deliller olduğunu söylemiş, buna karşın UEFA'dan ceza beklemediklerini ifade etmişti.
UEFA'nın kararları açıklandığında Steaua Bükreş Başkanı'nın haklı olduğu ortaya çıktı ve Rumen kulübü ceza almadı. Ancak Fenerbahçe'ye verilen 1 yılı ertelemeli 3 yıllık ceza, Sarı-lacivertli yönetimin tepkisini çekti.
Fenerbahçe teknik direktörlüğü için en kuvvetli aday Ersun Yanal, UEFA kararlarını değerlendirdi.
İmza atmaya yakın olan Yanal, UEFA'nın verdiği kararları ağır olarak yorumladı. Yanal, "Alınan kararların sonucunda hem Avrupa hem dünya futbolu kaybeder. Aynı zamanda futbol seyircisi kaybeder. Türk futbolu ise yoluna devam eder" diye konuştu.
Öte yandan Eskişehirspor'la sözleşmesini fesh eden Yanal, Eskişehir'deki özel işleri nedeniyle henüz İstanbul'a dönmedi. Yanal'ın İstanbul'a döndükten sonra Fenerbahçe yönetimiyle bir araya gelmesi bekleniyor.

25 Haziran 2013 Salı

Ünal Aysal;"2 veya 3 transfer yapabiliriz"


Mazbata töreninde konuşan başkan Ünal Aysal transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 2 yada 3 oyuncuyu kadrolarına katmayı planladıklarını ifade eden başkan Aysal önceliklerinin Melo'nun pozisyonu olduğunu söyledi.


Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'dan transfer açıklaması... Başkan Aysal, mazbata töreninin ardından taraflara müjdeyi verdi. Transferde 15 gün içerisinde ciddi ilerlemeler olacağını belirten Aysal, "2 veya 3 transfer yapabiliriz" dedi.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, mazbata töreninin ardındna açıklamalarda bulundu.
Yabancı oyuncu kontenjanı hakkında Aysal, "Bizim tüm çabamız sadece Galatasaray için değil, Türk futbolunun iyiliği içindir. Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak istiyorsak, aynı şartlarda mücadele etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde bir çözüm ortaya çıkacaktır, kimsenin endişesi olmasın" dedi.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle ilgili de konuşan Aysal, "Bizim tek dileğimiz, Türk kulüplerinin yurt dışında tek bir leke almaması" diye konuştu.
Transferlere değinen başkan Aysal, "Transferlerle ilgili bugün bu yetkili elde ettim. 15 gün içerisinde ciddi ilerlemeler olacaktır. Diğer kulüplerdeki gibi çok ciddi değişiklikler olmayacaktır, biz yaz-çiz yapmıyoruz. Önümüzdeki günlerde 2 veya 3 transfer yapabiliriz" diye konuştu.
"Bizim önceliğimiz Felipe Melo'nun pozisyonudur" diyen Aysal, "Stoper pozisyonu hallolduktan sonra Melo'nun pozisyonu önceliğimiz. Sol bek pozisyonu bizim için öncelik olarak ikinci sıradadır, orada Hakan Balta var. Riera'da geçe sene orada o pozisyonda iyi oynadı" dedi.
Aysal, "Statta boş kalan yerlerin satışı konusunda hiçbir usülsüzlük yoktur. Kulüpler Birliği'nde yeni bir seçim olacaksa bu kurgu baştan aşağı değişmeli" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a Avrupa'dan 1 yıl men cezası!


UEFA'dan Beşiktaş'a darbe! UEFA Disiplin Kurulu, dün sabahtan beri merakla beklenen kararlarından ilkini açıkladı ve Beşiktaş'a Avrupa'dan 1 yıl men cezası verdi! Adalı ve havutçu hakkında ise karar çıkmadı.


Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı ceza resmi olarak açıklandı. Siyah-beyazlı kulüp, Avrupa'dan 1 yıl men cezası aldı.
UEFA'dan gelen bu cezanın ardından Beşiktaş, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacak. UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Beşiktaş'ın, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.

ADALI VE HAVUTÇU İÇİN EK RAPOR İSTENDİ
Beşiktaş'a 1 yıl ceza veren UEFA Disiplin Kurulu, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında ise karar almayıp UEFA müfettişinden ek rapor talep etti.

TALEP EDİLEN CEZA NEYDİ?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa'dan men edilmesini; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesini talep edilmişti.

FENERBAHÇE'YE 2+1 YIL CEZA


Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı ceza resmi olarak açıklandı. Sarı-lacivertli kulüp, 2+1 yıllık Avrupa'dan men cezası aldı.


Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı ceza resmi olarak açıklandı.
Sarı-lacivertli kulüp, 2+1 yıllık Avrupa'dan men cezası aldı.
UEFA'dan gelen bu cezanın ardından Fenerbahçe, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması  bekleniyor. Fenerbahçe'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.
TALEP EDİLEN CEZALAR NEYDİ?
UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.

Aziz Yıldırım ve yöneticilere şok!

5. Asli Hukuk Mahkemesin Fenerbahçeli üç isime tedbir kararı geldi...


Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan'ın açtığı dava sonucu Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun üyelikleri donduruldu ve yöneticiliklerine tedbir kararı konuldu.

24 Haziran 2013 Pazartesi

Slaven Bilic kimdir?

Beşiktaşın yeni teknik direktörü Slaven Bilic Kimdir ?


Slaven Bilic, 11 Eylül 1968 doğumludur. Hırvatistan Milli Takımı'nın eski savunma oyuncusudur. Fransa'da düzenlenen 1998 FIFA Dünya Kupası'nda sürpriz bir 3. lük elde eden kadroda yer almıştır. Hırvatistan U-21 Takımının Antrenörlüğünü yapmıştır.
2006 FIFA Dünya Kupasından sonra kovulan Zlatko Krancjar'ın yerine Hırvatistan Milli Takımının başına getirilmiştir. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında Lokomotiv Moskova'nın başına geçmiş 18 haziran 2013 tarihinde takımdan ayrılmıştır.

Bilic,  yıllığı 1.6 milyon Euro'dan 3 yıllığına Beşiktaş Kulübü ile anlaştı. 

Ömer Şişmanoğlu, Beşiktaş'ta!

Ömer Şişmanoğlu, Beşiktaş'ta!


Beşiktaş Kulübü, MP Antalyaspor'un golcü futbolcusu Ömer Şişmanoğlu'nu kadrosuna kattı.

2009 yılında Kayserispor'a transfer olan Ömer Şişmanoğlu, 2012-2013 sezonununda kiralık olarak Medical Park Antalyaspor'da oynamış ve sezon sonu itibari ile de Antalyaspor, Kayserispor'dan Ömer Şişmanoğlu'nun bonservisini almıştı.

Beşiktaş ve MP Antalyasporlu yöneticilerin büyük ölçüde anlaştığı ve yarın Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay'ın Antalya'ya giderek bu transferi bitireceği öğrenildi.

Öte yandan MP Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Kanal Vtv'ye canlı bağlanarak; "Yarın Beşiktaş Kulübü'nden yetkililer görüşmeye gelecekler. Büyük olasılıkla bu transfer bitti" yorumunu yaptı.

Slaven Bilic Beşiktaş'ta


Beşiktaş Slaven Bilic ile 2 Yıllığına Anlaştı...
















Beşiktaş yeni teknik direktörünü buldu. Siyah-beyazlı kulüp, Lokomotiv Moskova ile yollarını ayıran Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.


Slaven Bilic'in perşembe günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

Bilic'in kendisine Premier Lig ve Bundesliga'dan teklif olmasına rağmen tercihini Beşiktaş’tan yana kullandığı belirtildi.
 
Hırvatistan Milli Takım'’nın ardından Lokomotiv Moskova macerasına atılan Slaven Bilic geçtiğimiz günlerinde bu görevinden ayrılmıştı.

Trabzonspor'un rakibi Derry City


Türkiye'yi gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek takımlardan Trabzonspor'un ikinci ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Karadeniz ekibi İrlanda temsilcisi Derry City ile eşleşti.


Geride kalan sezonda Ziraat Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan Trabzonspor'un rakibi belli oldu.
İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılacak kura çekiminin ardından Trabzonspor, İrlanda'nın Derry City takımıyla eşleşti.
18 Temmuz'daki ilk karşılaşma Avni Aker Stadyumu'nda; rövanş karşılaşması ise 25 Temmuz'da İrlanda'da oynanacak.
Derry City, İrlanda Ligi'nde 36 puan ve 1 maç eksiği ile 2. sırada yer alıyor.

23 Haziran 2013 Pazar

TFF'den yabancı sınırınlamasın da geri adım!


Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta yabancı oyuncu sınırlaması konusunda aldığı karardan geri adım atmaya hazırlanıyor. TFF'nin geçtiğimiz sezon uygulanan 6+2+2 sistemine geri dönüş yapacağı belirtildi.


Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta yabancı sınırlaması konusunda aldığı karardan geri adım atmaya hazırlanıyor.
6'sı maç kadrosunda olmak üzere 10 yabancı kararıyla ilgili kulüplerin tepkileri artarken, federasyon yetkilileri başkanlar ile bir araya gelerek yabancı sınırlamasını yeniden masaya yatıracak.
Alınan kararın ardından Süper Lig kulüplerinin ardı ardına gelen sert açıklamaları ve gelen tepkiler nedeniyle 6+0+4 kuralından vazgeçmeyi düşünen Futbol Federasyonu'nun hafta içerisinde toplantı yaparak geçtiğimiz sezon uygulanan 6+2+2 sistemine geri dönüş yapacağı belirtiliyor.

Beşiktaş'ta Hedef Mevlüt Erdinç


Şu ana kadarki tek transferini Gökhan Töre'yi alarak yapan Beşiktaş gözünü bir başka gurbetçi yıldıza çevirdi. Siyah-beyazlılarda hedef Rennes'de forma giyen Mevlüt Erdinç.


Beşiktaş, hücuma yerli golcü takviye etmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetimin, forvet adayı Rennes forması giyen milli oyuncu Mevlüt Erdinç.
Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş'ta Fransa'nın Rennes takımında forma giyen Mevlüt Erdinç ile anlaşmaya varılırken, Fransız kulübüyle golcü futbolcunun kiralanması ile ilgili görüşmeler devam ediyor. 3 milyon euro bonservis bedeli istenen milli futbolcu için kiralama yöntemini deneyen siyah-beyazlılar Rennes kulübünden gelecek cevabı bekliyor.

TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARI SÜRÜYOR
Yeni sezon çalışmalarına salı günü başlayacak siyah-beyazlılarda teknik direktör arayışları da tüm hızıyla sürüyor. Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, kampa kadar bu sorunu çözmek istiyor.
Daha önce hiçbir takımı çalıştırmayacağını belirterek Beşiktaş'ı reddeden Alman teknik adam Thomas Schaff kararından döndü ancak bu kez Önder Özen'e takıldı. Schaaf'ın "gelirim" mesajına Önder Özen, bu kez "hayır" cevabı verdi.
Tomas Schaaf seçeneğinin de artadan kalkmasıyla Beşiktaş'ı önümüzdeki sezon kimin çalıştıracağı tam bir merak konusu. Birçok isimle görüşmelerini sürderen Önder Özen'in cuma gününe kadar karar vermesi bekleniyor.

22 Haziran 2013 Cumartesi

Eskişehirspor'un Yeni Başkanı Mesut Hoşcan


Eskişehirspor'da yapılan olağan kongre sonucunda Mesut Hoşcan aldığı 369 oyla kırmızı-siyahlı ekibin yeni başkanı oldu.


Eskişehirspor'da yeni başkan Mesut Hoşcan oldu.
Eskişehir'de yapılan olağan kongre sonucunda toplamda 369 oy alan Mesut Hoşcan başkanlığa seçildi.
1. Sandıkta Halil Ünal 74, Mesut Hoşcan 92, 2. sandıkta Halil Ünal 75, Mesut Hoşcan 93, 3. sandıkta Halil Ünal 76, Mesut Hoşcan 87 ve son sandıkta da Halil Ünal 80, Mesut Hoşcan 87 oy aldı.
Halil Ünal toplamda 305 oy aldı. Tüm sandıklarda Halil Ünal'a üstünlük sağlayan eski ikinci başkan Mesut Hoşcan yeni başkan oldu.

Ünal Aysal 3 Yıl daha Galatasaray Başkanı


Galatasaray'ın 16. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Ünal Aysal, tek aday olarak girdiği seçimde 1412 geçerli oyun 1404'ünü alarak 3 yıl daha başkanlık yapmaya hak kazandı.


Galatasaray'ın 16. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Ünal Aysal, tek aday olarak girdiği seçimde 1404 oyla yeniden başkan seçildi.
1500 ÜYE OY KULLANDI
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen ve Ünal Aysal'ın tek aday olarak seçime girdiği genel kurulda, oy kullanma hakkına sahip 6 bin 585 üyeden yaklaşık 1500'ü kongreye gelerek oy kullanmak için kayıt yaptırdı.
Sandıklarda saat 15.00'te oy kullanım süresi dolarken, sırada bekleyen üyeler için bu süre uzatıldı. Oy kullanma zamanının dolmasının ardından da sandıklar sayım için Tevfik Fikret Salonu'na getirildi. Sayım kurulu, 12seçim sandığını tek tek sayarak sonuçları üyelerle paylaştı.

20 Haziran 2013 Perşembe

Ersun Yanal Fenerbahçe'den Haber Bekliyor...


Fenerbahçe'de takımın başına geçecek isim henüz açıklanmadı ama bu mevki için en güçlü aday Ersun Yanal... Ancak deneyimli teknik adam resmi açıklamanın yapılmaması sebebiyle huzursuz. Yanal, Fenerbahçe yönetiminin UEFA süreci sonrası açıklama yapmasını bekliyor.


Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın takımdan ayrılmasından sonra gündeme gelen ilk isim Ersun Yanal'dı. Deneyimli teknik adam hala bu görev için en güçlü aday. Ancak tecrübeli teknik adam, resmi bir açıklama gelmemesi sebebiyle huzursuz.
Başkan Yıldırım ile yapılan görüşmeye projeleriyle giden ve şimdiden sarı-lacivertli takım için teknik ekibini belirleyen Ersun Yanal, bir an önce belirsizliğin bitmesini istiyor. Bu görev için son derece istekli olan tecrübeli teknik adam, yapılan transferlerden de son derece memnun.
Ersun Yanal dışında birkaç yabancı teknik adamla görüşmelerini sürdüren yönetim ise şimdilik tamamen UEFA savunmasına yoğunlaşmış durumda. Henüz takımın teknik direktörü olmasa da Alper Potuk, Bruno Alves, Kadlec ve Samuel Holmen ile kadrosunu güçlendiren sarı-lacivertliler, önümüzdeki hafta yeni teknik direktörünü de resmen açıklayacak.
Öte yandan yabancı transferinde hedefteki son isim olan Oscar Cardozo ile büyük ölçüde anlaşan yönetim, aradaki ufak pürüzler sebebiyle bu transferi bir süre beklemeye aldı. Son teklifini 10+3 milyon euro olarak belirleyen sarı-lacivertli kulüp, bonuslar konusunda sorun çıkaran Portekiz kulübüne teslim olmak istemiyor.

Kasımpaşa'dan Babel bombası!

Ryan Babel Kasımpaşa'ya Doğru !!!




Spor Toto Süper Lig'de yaptığı transferler ile dikkatleri üzerine çeken Kasımpaşa, son bombasını Ryan Babel ile patlattı.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Hollanda'nın Ajax  takımından transfer edilen Babel ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuyla  yarın saat 15.00'da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda medya önünde imza töreni düzenleneceği bildirildi. 

Ryan Babel'in kariyeri 
Kariyerine Hollanda'nın Ajax takımında başlayan 27 yaşındaki Babel,  2007 yılında İngiltere'nin köklü takımlarından Liverpool'a 17 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 
Orta sahanın her iki kanadında ve forvet mevkisinde forma giyebilen  tecrübeli futbolcu, 3,5 sezonluk Liverpool kariyerinin ardından Almanya'nın  Hoffenheim takımına geçti. Alman temsilcisiyle 1,5 yıl geçiren Babel, geçen sezon  (2012-2013) başında futbola başladığı Ajax takımına döndü. Geçen sezon ligde 16,  kupada 1 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça çıkan Babel, toplam 6 kez gol  sevinci yaşadı. Babel, geçen sezon Ajax ile şampiyonluk sevinci de yaşadı. 
İlk kez 2005 yılında forma giydiği Hollanda Milli Takım formasıyla da  42 maça çıkan yıldız oyuncu, ülkesi adına 5 kez gol atma başarısı gösterdi. Ryan  Babel artık Kasımpaşa'nın başarısı için ter dökecek. 

Beşiktaş’ta öncelik teknik direktör!


Beşiktaş'da UEFA sürecinin yanısıra transfer çalışmaları da devam ediyor. Teknik adam alternatifini ikiye düşüren Siyan-Beyazlılar yerli ve yabancı oyuncular için girişmelirini hızlandırdı.


Beşiktaş'ta gözler  UEFA kararına çevrilmişken, bir yandan transfer çalışmaları da devam ediyor. Öncelikle teknik direktör konusu çözmek isteyen Siyah-Beyazlıların gündeminde iki isim var. Werder Bremen ile yollarını ayıran Thomas Schaaf ile görüşen beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, 2012'de Zambiya'yı Afrika şampiyonluğuna taşıyan Fransız teknik adam Herve Renard için de nabız yokladı. Siyah-Beyazlıların teklifine sıcak bakan 43 yaşındaki teknik adamın aynı zamanda Zambiya'yı da çalıştırma isteğine  ise Önder Özen olumsuz yanıt verdi.
Beşiktaş yabancı oyuncu transferi için de girişimlerini sürdürüyor. Brezilya'nın Vitoria takımında forma giyen 23 yaşındaki defans oyuncusu Fabrício Silva Dornellas, Özen'in listesinde ilk sırada bulunuyor. Yerli transferinde de hareketl igünler geçirmeye hazırlanan Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Serdar Kurtuluş için Gaziantepspor ile yapılan görüşmeler artık son aşamaya geldi. Gençlerbirliği’nin başarılı savunmacısı Aykut Demir'i de gündemine alan Siyah-Beyazlılar Tolga Zengin için ise Trabzonspor ile pazarlıklarını sürdürüyor.

Fikret Orman savunma için İsviçre'ye gitti


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sözlü savunma yapmak üzere İsviçre'ye gitti.


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sözlü savunma yapmak üzere İsviçre'ye gitti.
Atatürk Havalimanı'nda uçağın hareketi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, "Beşiktaş ve Türk futbolu için önemli bir gün. Bizim camiamızın duruşu bellidir. Gidip savunmamızı yapacağız" dedi.
Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine de "Bizim üstümüze alınmadığımız şeyler bunlar. Beşiktaş'ın böyle bir alınganlığı olmadığı için verilecek bir cevap da yok" demekle yetindi.
İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yarın gerçekleştirilecek duruşmalı toplantının ardından  UEFA'nın konuyla ilgili kararını 24 Haziran'dan itibaren ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu rapordaki iddialar şöyle sıralanmıştı:UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu, 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle, Beşiktaş Kulübü'nün eski asbaşkanı Serdal Adalı ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ile siyah-beyazlı kulübü, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde, UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 sezonu talimatı idari kriterlerine aykırılık iddiasıyla UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.
"Beşiktaş'ı 2013-2014  sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek, disiplin talimatı ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak, disiplin kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş'a karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek ve Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarına ömür boyu men cezası uygulamak."

Trabzon'dan sert yanıt !

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolunu kirleten, ilkesizleştiren, kendi çıkarları doğrultusunda ayrıştıran, futbolun içine nefret tohumları eken ve bununla yetinmeyip camiasına da zarar verenlerden kendilerini anlamalarını beklemediklerini söyledi.


Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Türk futbol ailesinin içine girdiği günden beri gelecek nesillere "temiz Türk futbolu" bırakabilme adına hakka ve adalete sonsuz inancı olan, ahlaklı, adaletli ve ilkeli bir futbol ailesi yaratılması için mücadele eden tüm futbol paydaşlarının, duruşlarını çok iyi anladığını gördüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu duruşun yine bu anlayışla hareket edip kutsal saydığım başkanlık görevi ile onurlandırılması ve bunun akabinde gördüğüm sevgi ve saygı, bedeli her ne olursa olsun temiz futbol adına yaptığımız mücadeleyi sürdürmek için bize güç veriyor. Beni ve temsil ettiğim anlayışı ancak bizim gibi düşünen, davrananlar anlayabilir. Temiz, ahlaklı ve adaletli futbol isteyenlerin bunu bu kelimelerle ifade etmesi son derece normaldir. Felsefelerinin içinde bu üç kelimeyi yineleyemeyen bu anlayış bilmelidir ki kelime dağarcığımız anlayışımız ile eş orantılı, sınırsızdır."

"Türk futbolunu kirleten, ilkesizleştiren, kendi çıkarları doğrultusunda ayrıştıran, futbolun içine nefret tohumları eken ve bununla yetinmeyip kendi camiasına da zarar verenlerin bizi anlamalarını beklemiyoruz" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Kaldı ki temsil ettiklerini düşündükleri, büyük camialarından da artık destek görmemektedirler. Kendi camiası da Türk futbolunu kirletenlerin kulüplerinden uzaklaşması için gün saymaktadır. Unutulmamalı ve bilinmelidir ki temsil ettikleri camianın içinde saygı duyduğum ve büyük çoğunluğu ile dost, akraba olduğum isimler var. Kulüplerine, Türk futboluna örnek olacak şekilde maddi ve manevi olarak destek olan, bu davranışlarını takdir ettiğim beni seven ve sayan tüm taraftarlar ve kulüp camiası ile aynı değerler çerçevesinde muhabbetim, dün olduğu gibi yarın da devam edecektir.Bilinmelidir ki bulunduğum yörenin en köklü ailelerinden birinin, aslı ve asaleti asırlardır bilinen, devletine ve milletine kutsal saydığı tüm görevleri yerine getiren bir mensubu olarak, bu görevleri yerine getirmeyenlerin anlayışımı kabullenmesini de ve anlamasını da beklemiyorum.

Adli makamlarca hükmedilen suç örgütü üyeliği ortaya koyuyor ki Türk futbolunu kirli ilişkilerle yönetme ve yönlendirme çabası içinde olan bu kişiler, son çırpınışlarının da fayda sağlamayacağını anlayıp mafya söylemlerini dile getirmeye başlamış bulunuyor. Devletin tüm adli makamlarının elinde bulunan kayıtlar bu kişilerin, federasyon yönetim kurulu üyeleri üzerinde oluşturduğu korku dağını ortaya koymuşken, yazılı ve görsel medya mensuplarının iş gücü üzerinden yaptığı tehditler gün yüzüne çıkmışken bu kişiler mafya kelimesi ile kendi yüzlerindeki maskeyi düşürmüştür. Yineliyorum, hukuk dışı eylem ve söylemleri ile kurum, kuruluş ve şahıslara yaptıkları mafya tarzı baskıların sonunun geldiğini anlayan bu zihniyet ile mücadelemiz, bedeli ne olursa devam edecek. Bizim, temiz Türk futboluna hizmet eden bütün kurum, kuruluş, makam ve kulüplerimize saygı ile yaklaşacağımızın bilinmesini isterim."

19 Haziran 2013 Çarşamba

TFF'den eleştirilere sert açıklama

TFF'den Sert Açıklama


Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu, Genel Kurul iradesiyle seçilip göreve başladığı tarihten itibaren, futbolumuzun dönemsel olarak en önemli sorunu olan kaos ortamını ortadan kaldırmaya özel bir önem ve öncelik vererek yoğun bir çaba göstermiştir.
Nitekim o çabaların sonucunda, 3 Temmuz sürecinin oluşturduğu karabasandan büyük ölçüde kurtulunmuş ve dönemin koşullarına göre futbolumuz, çok daha huzurlu, çok daha güvenli, çok daha barışçıl bir sürece adım atmıştır.
Elbette bu dönem içerisinde futbola yakışmayan, başta federasyonumuz olmak üzere, futbol kamuoyunu rahatsız eden münferit saha olayları yaşanmış, yangına körükle gitmeyi alışkanlık haline getiren bazı odakların tahrik edici söylemleriyle tesis etmeye çalıştığımız huzur ortamına zaman zaman darbe vurulmak da istenmiştir.
Salı günü gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurul sırası ve sonrasında, bazı kulüp başkanlarımızın yapmış oldukları maksadını aşan açıklamalar, futbolumuzu yeniden bir kaos ortamının eşiğine taşımaktadır.
Bu, taraftarlar arasında bölünmelere ve olası çatışmalara yol açabilecek düzeysizliği içeren son derece tehlikeli bir gelişmedir. Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyoruz:
Yabancı futbolcu sayısını 10'la sınırlamak, maç kadrolarında yalnızca 6 yabancı oyuncunun yer almasına izin vermek, bugünün kararı değildir.
Bu karar, Yönetim Kurulumuz tarafından 1 yılı aşkın bir süre önce, 13 Haziran 2012 tarihinde, üstelik de Kulüpler Birliği'nin değerli üyelerinin ittifakla birleşmeleri üzerine alınmış bir karardır.
Bu karar, sanki yeni alınmış gibi, çok değerli kulüp yöneticilerimizin adeta birbirleri ile yarışırcasına yaptıkları açıklamalar, hem şaşırtıcı, hem de üzüntü vericidir.
Kararın alındığı dönemde itiraz etmek bir yana, bunun doğru bir adım olduğu konusunda ortak fikir beyan edenlerin, şimdi tam tersine bir duruş göstermeleri iyi niyetten, sözün arkasında durmaktan, futbol adamlığı ciddiyeti ve tutarlılığından malesef çok uzak görülmektedir.
Önemle hatırlatmak, vurgulamak isteriz ki Türkiye ve Türk futbolunda, "Bunu yaparsan kalırsın, bunu yapmazsan gidersin" dönemi sona ermiştir.
Bir diğer ve önemli konu, iki büyük, iki değerli kulübümüzün hakaret, tahrik içeren karşılıklı suçlamalarıdır.
Federasyonumuzu da tartışmaların içine çekmeye çalışarak sürdürülen bu girişimler, adeta ateşin üzerine benzin dökmeyi çağrıştırmaktadır.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, görevi ve sorumlulukları içerisinde, tüm kulüplere eşit mesafede durmaya, Türk futbolunun hak ve doğrularını savunmaya, değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir.
Yeni bir kaos ortamının yaratılması için, bazı odakların yönlendirmesi ile yapılan bu tür girişimlere görevi ve sorumlulukları kapsamında izin vermeyecektir.
Değerli yöneticilerimizi, futbolumuzun dinamiklerini yok etmeye yönelik bu girişimlerden uzak durmaya, gerilimi daha fazla tırmandırmamaya, sağduyulu davranmaya ve yalnızca kulüplerinin değil, Türk futbolunun değerlerini korumaya davet ediyoruz.
Fikir ayrılıkları demokrasilerin gereğidir ve elbette olmalıdır. Düzeyli tartışmalar futbolumuzun yararınadır. Bunları hep saygıyla karşıladık. Bundan sonra da saygıyla karşılamaya devam edeceğiz.
Ancak, ülkemizde huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ve yeniden sakinleşmeye doğru gidilirken; toplumumuzu futbolla tahrik etmeye çalışanların da karşısında kararlılıkla duracağız. Artniyetli, tahrikkar, tahripkar, kışkırtıcı ve bölücü davranışlara asla izin vermeyeceğiz.
Unutulmamalıdır ki; Türk futbolunu kulüpler değil, Türkiye Futbol Federasyonu yönetir.
Aklın, mantığın, sağduyunun en büyük dostumuz olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu

Ünal Aysal TFF’yi topa tuttu!

Ünal Aysal Çok Sert Konuştu Gerekirse A.İ.H.M.'e Gideriz!

TFF’nin 2013-2014 sezonu için almış olduğu 6+0+4 kararının ardından Süper Lig kulüplerinden federasyona tepki yağarken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bu kararından ötürü TFF’yi topa tuttu.
İşte Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın TFF’nin yabancı kontenjanı kararı hakkında yapmış olduğu özel açıklama;
”TFF’nin yabancı sınırlaması ile ilgili tutumu, Türk futbolunun ileri gitmesini engellemek adına atılmış bir adımdır. TFF’nin göreve gelirken belli olan misyonunu geçtiğimiz iki sezon boyunca gördük. Süreçte hiç şaşırmadık. Son kararla birlikte vizyonunun da aynı sığlıkta olduğunu görmekteyiz. Ve ne yazık ki yine şaşırmıyoruz. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in genel kurulda herkese izlettiği barkovizyon gösterisinin neredeyse yarısı G.Saray’ın yıldız futbolcularıyla ya da başarılarıyla dolu. Konuşmasında da G.Saray Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı diyor. Peki TFF’nin övündüğü bu durumda kendilerinin hiç payı var mı? Bu soruyu biraz kendilerine sormaları gerekiyor.
Kulüpler Birliği’nden 17 takımın imzasını taşıyan taslak çalışması çıkıyor. Ve TFF bunu ciddiye bile almıyor. Peki o zaman soruyorum siz hangi kulüplerin federasyonusunuz? Hadi onu da geçtim, o zaman Kulüpler Birliği niye var? TFF yönetimi kendi arasında tartışmış! Kimle, hangi yöneticiyle, hangi vizyonla? İçlerinde Yıldırım Demirören dışında büyük kulüp tecrübesi olan başka bir yönetici var mı? Türk futbolu böyle yönetilmeyi haketmiyor!
Yabancı kararı için AİHM’e kadar gideceğiz. Bizi kendi dar ve sığ vizyonlarına çekemeyecekler! G.Saray öndeyse ‘onu da yanımıza çekelim, lokal mecramızda yarışalım’ diye düşünenler o koltukta oturmamaları gerekiyor. ‘Yaptım oldu’ demekle olmuyor. TFF nereyi ve kimleri yönettiğini bir kez daha gözden geçirmeli. G.Saray’ı da başka kulüplerle karıştırmamalı..

Yabancı Sınırı Kararı değişmezse, federasyon değişir !


Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu konusunda aldığı karara tepki göstererek, "Karar değişmezse, federasyon değişecek" dedi.


Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen başkan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin kararıyla ilgili Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın kendisini aradığını, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal ile de görüştüğünü belirtti.
Yarın veya 24 Haziran Pazartesi günü TFF ile görüşmeye çalışacaklarını ifade eden Cavcav, "Görüşmeyle ilgili TFF'den aksi bir karar gelmesi durumunda olağanüstü genel kurul için şartları yerine getirmeye çalışacağız. TFF'nin yabancı futbolcu konusunda aldığı karar değişmezse, federasyon değişecek. Türkiye'de Fenerbahçe ne diyorsa o oluyor" diye konuştu.
İlhan Cavcav, dün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, yabancı oyuncularla ilgili bir karar alarak, TFF'ye sunduklarını söyledi.
Cavcav, "On yabancı futbolcu konusunda, 2'si yedek kulübesinde olsun şeklinde bir yazı hazırladık ve TFF'ye sunduk. Onsekiz kulüp içinde sadece Fenerbahçe'nin muvafakat etmediğini öğrendik. Bu, düşündürücüdür. Fenerbahçe'nin transferde yabancı oyuncuları kadrosuna katmakla ne yapmak istediğini de anlamadık. TFF toplanarak, yangından mal kaçırır gibi son karara imza attı. 'Ben yaptım doğrudur' anlayışı doğru değildir. Bu federasyon nasıl bizim oylarımızla geldiyse, göndermesini de biliriz. Yıldırım Demirören'in bunu anlaması lazım." dedi.
Yabancı oyuncu konusunda alınan kararla, milli takımların başarısının artaracağının iddia edildiğine dikkati çeken Cavcav, "Milli takımda Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden oyuncularımız oynuyor. TFF; İngiltere ve Almanya gibi ülkeleri mi, yoksa Sırbistan ve Slovakya gibi ülkeleri mi örnek alacak " diyerek sözlerini tamamladı

Fenerbahçe TFF'ye çok ağır konuştu !

Fenerbahçe Spor Kulubü Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulundan Sonra Sert Açıklamalarda Bulundu...


Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulunda yaşanan gelişmeler kulübümüz tarafından ibretle ve dikkatle takip edilmiş ve  gelinen mevcut durum üzerine bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.
Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Fenerbahçe’nin gündemi; hadsiz, sorumsuz ve en önemlisi  temsil ettikleri çevrelerce dahi utanılarak takip edilen açıklamalara muhatap olamayacak ölçüde önem ve yoğunluğa sahiptir.
Ancak  anlaşılan o dur ki Fenerbahçe’nin bu meşguliyeti, bazı savaş yağmacılarını harekete geçirerek durumdan vazife çıkarmalarına ve tarihi fırsatçılık sergilemelerine zemin hazırlamaktadır.
Öncelikle belirtelim ki Fenerbahçe Kulübü’nün hiçbir kişi ve kurum tarafından korunmaya ve savunulmaya ihtiyacı yoktur. Aslolan ve korunması gereken TFF’nin ta kendisidir.
Kendi Kurum ve kurul kararlarının  dahi arkasında duramayıp  bu konuda UEFA’ dan randevu dahi alamayan ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu UEFA nezdinde "Bir Hiç" konumuna getirenlerin, Fenerbahçe adına konuşması ve Fenerbahçe adına katkı sağlamasının beklendiği iddiası ise spekülasyondan başka bir şey değildir.
Ancak düşündürücü olan adında Türkiye ibaresi taşıyan bir kurumun başında bulunanların, 3. Sınıf mafya tavrıyla yüzlerine karşı yapılan hakaretlerden korkarak; temsil ettikleri kulüpleri ve camiaları anında terk edecek karakterde olduklarına kamuoyunun tanıklık etmek zorunda kaldığıdır.
Kaldı ki başkanımızın ve kulübümüzün talimatlarda yapılan suni madde değişiklikleri ve altyapısız ikili ilişkilerle bu sürecin yönetilmesine karşı net tavrı tüm kamuoyunun malumudur. Bununla birlikte unutulmamalı ve peşinen bilinmelidir ki, UEFA’nın ülke içi lobi ve çıkar ilişkilerinin gölgesinde alacağı her türlü hukuka aykırı kararın yegane sorumlusu TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU olacaktır.
Bununla birlikte kendi kulüp ve camiaları için sadece  Fenerbahçe’ye ve etrafındaki herkese galiz ve yakışıksız hakaret etmekten  başka bir şey yapamayanların aczi ortadadır. Her platformda sınırlı kelime hazineleriyle ezberlenmiş aynı konuşma ve açıklamaları yapmak durumunda kalan ve kendi camialarınca dahi utanca neden olan bu cehalet timsallerinin suç içeren ifadelerinin muhatabı ise Fenerbahçe Kulübü değil  adli makamlardır.
Ve önemle bilinmesi gereken husus, Fenerbahçe Başkanı ile sorunu olanların Fenerbahçe camiası ile  de sorunu olacağı  gerçeğidir.
Son sözümüz ise:
Fırsat rantı peşinde koşanlaradır.
TFF yönetimi  idari zaaf içinde olabilir. Birtakım görev ve yetki boşluğu yaşayabilir ve hatta Türk futbolunu yönetecek erkten yoksun da olabilir.
Ama ve ancak bu durum tarihleri, geçmişleri  ve hatta bugünleri dahi tartışmalı olan bir takım kişilere durumdan vazife doğuramaz ve doğurmayacaktır. 
Türk Futbolunun karar organları ve seçim süreçleri belirli olup bu sınırlara saygısı olmayanlar karşılarında ilk önce Fenerbahçe’yi bulacaklardır.

Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü

Ronaldinho, Beşiktaş hakkında konuştu!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın seçim öncesi kozu olan ve transfer edeceğiz dediği Ronaldinho'dan transferi ile ilgili açıklama geldi.


Ronaldinho'dan transferi ile ilgili açıklama geldi.Beşiktaş ikinci başkanı AHmet Nur Çebi'nin görüşüyoruz dediği Ronaldinho Brezilya'da kulübü tarafından yapılan bir etkinlikte taraftarlarlasohbet eden Sambacı, kendisine Beşiktaş'a gidip gitmeyeceğini soran bir taraftara şunları söyledi:
"Benim aklımda sadece ve sadece Libertadores Kupası var. Yüzde yüz buna konsantreyim. Bu haberler benim de kulağıma geldi, ancak doğru değil. Bütün haberler spekülasyondan ibaret. Hiçbir yere gitmiyorum." Bu arada yıldız oyuncunun hem abisi hem de menajeri olan Roberto Assis de, Brezilya basınına transfer iddialarını yalanlayan açıklamalar yaptı.
Ayrıca Ronaldinho'nun yıllık 8 milyon euro istediği ve Beşiktaş'ın bu parayı vermesinin imkansız olduğuda gelen haberler arasında.