19 Haziran 2013 Çarşamba

Fenerbahçe TFF'ye çok ağır konuştu !

Fenerbahçe Spor Kulubü Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulundan Sonra Sert Açıklamalarda Bulundu...


Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulunda yaşanan gelişmeler kulübümüz tarafından ibretle ve dikkatle takip edilmiş ve  gelinen mevcut durum üzerine bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.
Kamuoyu tarafından bilindiği üzere Fenerbahçe’nin gündemi; hadsiz, sorumsuz ve en önemlisi  temsil ettikleri çevrelerce dahi utanılarak takip edilen açıklamalara muhatap olamayacak ölçüde önem ve yoğunluğa sahiptir.
Ancak  anlaşılan o dur ki Fenerbahçe’nin bu meşguliyeti, bazı savaş yağmacılarını harekete geçirerek durumdan vazife çıkarmalarına ve tarihi fırsatçılık sergilemelerine zemin hazırlamaktadır.
Öncelikle belirtelim ki Fenerbahçe Kulübü’nün hiçbir kişi ve kurum tarafından korunmaya ve savunulmaya ihtiyacı yoktur. Aslolan ve korunması gereken TFF’nin ta kendisidir.
Kendi Kurum ve kurul kararlarının  dahi arkasında duramayıp  bu konuda UEFA’ dan randevu dahi alamayan ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu UEFA nezdinde "Bir Hiç" konumuna getirenlerin, Fenerbahçe adına konuşması ve Fenerbahçe adına katkı sağlamasının beklendiği iddiası ise spekülasyondan başka bir şey değildir.
Ancak düşündürücü olan adında Türkiye ibaresi taşıyan bir kurumun başında bulunanların, 3. Sınıf mafya tavrıyla yüzlerine karşı yapılan hakaretlerden korkarak; temsil ettikleri kulüpleri ve camiaları anında terk edecek karakterde olduklarına kamuoyunun tanıklık etmek zorunda kaldığıdır.
Kaldı ki başkanımızın ve kulübümüzün talimatlarda yapılan suni madde değişiklikleri ve altyapısız ikili ilişkilerle bu sürecin yönetilmesine karşı net tavrı tüm kamuoyunun malumudur. Bununla birlikte unutulmamalı ve peşinen bilinmelidir ki, UEFA’nın ülke içi lobi ve çıkar ilişkilerinin gölgesinde alacağı her türlü hukuka aykırı kararın yegane sorumlusu TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU olacaktır.
Bununla birlikte kendi kulüp ve camiaları için sadece  Fenerbahçe’ye ve etrafındaki herkese galiz ve yakışıksız hakaret etmekten  başka bir şey yapamayanların aczi ortadadır. Her platformda sınırlı kelime hazineleriyle ezberlenmiş aynı konuşma ve açıklamaları yapmak durumunda kalan ve kendi camialarınca dahi utanca neden olan bu cehalet timsallerinin suç içeren ifadelerinin muhatabı ise Fenerbahçe Kulübü değil  adli makamlardır.
Ve önemle bilinmesi gereken husus, Fenerbahçe Başkanı ile sorunu olanların Fenerbahçe camiası ile  de sorunu olacağı  gerçeğidir.
Son sözümüz ise:
Fırsat rantı peşinde koşanlaradır.
TFF yönetimi  idari zaaf içinde olabilir. Birtakım görev ve yetki boşluğu yaşayabilir ve hatta Türk futbolunu yönetecek erkten yoksun da olabilir.
Ama ve ancak bu durum tarihleri, geçmişleri  ve hatta bugünleri dahi tartışmalı olan bir takım kişilere durumdan vazife doğuramaz ve doğurmayacaktır. 
Türk Futbolunun karar organları ve seçim süreçleri belirli olup bu sınırlara saygısı olmayanlar karşılarında ilk önce Fenerbahçe’yi bulacaklardır.

Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder