26 Haziran 2013 Çarşamba

Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenleyecek


Dün açıklama yapması beklenen Fenerbahçe Kulübü, bugün başkan Aziz Yıldırım’ın da katılacağı bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Basın toplantısının bugün saat 15.00’te yapılacağı bildirildi.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerdeki gelişmelerle ilgili sessizliğini bozacak. Sarı-lacivertli kulüpte bugün saat 15:00'te Yıldırım'ın da katılımı ile bir basın toplantısı düzenlenecek ve gelişmeler değerlendirilecek.
Toplantıda ele alınacak konuların başında, UEFA Disiplin Komitesi'nin verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezası var. Ayrıca 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yöneticilik görevlerine tedbir koyması kararının gündeme gelecek.
Öte yandan Fenerbahçe yönetiminde, UEFA'dan gelen men cezasının şaşkınlığını sürüyor. Bunun nedeni Sarı-lacivertliler ceza alırken, Steaua Bükreş Kulübü'ne herhangi bir yaptırım uygulanmaması.
Fenerbahçe yöneticileri ve avukatları, savunma için gittikleri Nyon'da, Rumen Kulübü'nün temsilcileriyle de bir araya gelmişti. Sohbet sırasında Steaua Bükreş Başkanı Becali, kendi dosyalarındaki suçlamaların Fenerbahçe'den çok daha ağır olduğunu, suçüstü ve deliller olduğunu söylemiş, buna karşın UEFA'dan ceza beklemediklerini ifade etmişti.
UEFA'nın kararları açıklandığında Steaua Bükreş Başkanı'nın haklı olduğu ortaya çıktı ve Rumen kulübü ceza almadı. Ancak Fenerbahçe'ye verilen 1 yılı ertelemeli 3 yıllık ceza, Sarı-lacivertli yönetimin tepkisini çekti.
Fenerbahçe teknik direktörlüğü için en kuvvetli aday Ersun Yanal, UEFA kararlarını değerlendirdi.
İmza atmaya yakın olan Yanal, UEFA'nın verdiği kararları ağır olarak yorumladı. Yanal, "Alınan kararların sonucunda hem Avrupa hem dünya futbolu kaybeder. Aynı zamanda futbol seyircisi kaybeder. Türk futbolu ise yoluna devam eder" diye konuştu.
Öte yandan Eskişehirspor'la sözleşmesini fesh eden Yanal, Eskişehir'deki özel işleri nedeniyle henüz İstanbul'a dönmedi. Yanal'ın İstanbul'a döndükten sonra Fenerbahçe yönetimiyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder