26 Haziran 2013 Çarşamba

2013-2014 Sezonun da Avrupa'ya kimler gidecek?


UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezaların onanması halinde, Türkiye'den yeni sezonda Avrupa kupalarına katılacak takımlar değişecek. Bu durumda Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ne, Kayserispor ve Kasımpaşa da UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek.


UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesi, Türkiye'nin Avrupa kupalarına yeni sezonda katılacak takımlarının değişmesine neden olabilecek.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tahkim kuruluna ve CAS'a yapacakları itirazlardan sonra cezaları onanırsa, yerlerine Bursaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa mücadele edecek.
İki takım birden ceza alırsa Süper Lig'i 4. bitiren Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda yer alacak.
Ligi 5. bitiren Kayserispor, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek ve mücadelesine Play-off turundan başlayacak. Lig altıncısı Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan itibaren Avrupa Ligi'ne katılabilecek.

Ancak Fenerbahçe'nin cezası onanır ve Beşiktaş'ın cezası kaldırılırsa, Şampiyonlar 3. ön eleme turuna ligi üçüncü bitiren Siyah-beyazlı takım katılacak. Bu durumda Bursaspor UEFA Avrupa Ligi'nde Play-off turundan itibaren mücadele edecek. Kayserispor da 3. ön eleme turuna katılacak ve Kasımpaşa Avrupa'ya gidemeyecek.Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarının kesinleşmesi veya kalkması, Türkiye Kupası ikincisi Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren yer almasına etki etmeyecek.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarının kalkması veya kesinleşmesi, Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmasını etkilemeyecek. Sarı-kırmızılı takım grup aşamasındaki mücadelesine 18 Eylül'den itibaren başlayacak.
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçları 31 Temmuz ve 7 Ağustos'ta yapılacak. UEFA Avrupa Ligi Play-off karşılaşmaları 22 ve 29 Ağustos'ta, 3. ön eleme eleme turu maçları da 1 ve 8 Ağustos'ta, 2. Ön eleme mücadeleleri de 18 ve 25 Temmuz'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder